
KOMUNIE
Tradycyjnie jak co roku w naszym lokalu organizujemy wyjątkowe przyjęcia komunijne. Jak na powagę uroczystości przystało sala i [...]
Tradycyjnie jak co roku w naszym lokalu organizujemy wyjątkowe przyjęcia komunijne. Jak na powagę uroczystości przystało sala i stoły mają niecodzienny wygląd i dekorację ale wszystko w dziecięcej atmosferze by nasze pociechy czuły się komfortowo. Potrawy specjalnie wyselekcjonowane przez naszego Szefa kuchni zaspokoją Państwa gusta a w tym czasie na życzenie Animatorzy zorganizują zabawę dla dzieci. Przy rezerwacji uroczystości dostaną Państwo do wyboru kilka proponowanych przez nas zestawów . Zestawy już od 60,00 złotych od osoby. Serdecznie zapraszamy liczba miejsc ograniczona.
Zestawy komunijne w oddzielnej zakładce.

Kulinarne podróże po Europie - Portugalia
W ten weekend tj 24 i 25 lutego Szef Kuchni Magdalena Perszke zabierze Państwa na podróż bardzo niedaleko naszej poprzedniej [...]
W ten weekend tj 24 i 25 lutego Szef Kuchni Magdalena Perszke zabierze Państwa na podróż bardzo niedaleko naszej poprzedniej kulinarnej wizyty. Jej celem stała się piękna i tajemnicza Portugalia. Podstawą tradycyjnych dań portugalskich są owoce morza i wołowina. Serdecznie zapraszamy do degustacji portugalskiego menu naszego Szefa Kuchni.
Menu:
Przystawka - Alheira
Zupa - Cordo Verde
Danie głowne I - Feijoada
Danie główne II - Carura
Desery - Natas do Céu oraz Sombremesa
Prezentowane kompletne menu na jedną osobę to tylko 45,00
Zapraszamy w sobotę i niedzielę od 12.00 do 18.00

Kulinarne podróże po Europie - Francja
Już w najbliższy weekend zapraszamy Państwa na pierwszą odsłonę cyklu Kulinarnych podróży po smakach Europy. W [...]
Już w najbliższy weekend zapraszamy Państwa na pierwszą odsłonę cyklu Kulinarnych podróży po smakach Europy.
W pierwszej kolejności odwiedziliśmy Francję.
W sobotę 27.01 i niedzielę 28.01 od godziny 12,00 do 17,00 zaprasza Szef kuchni Magdalena Perszke na degustację dań francuskich.
Proponujemy Państwu:
Przystawka:
Carpaccio z polądwicy z tapenadą z oliwek i kumkwatem marynowanym
Zupa:
Zupa cebulowa z chipsem z parmezanu i grzanką
I Danie :
Mule w białym winie
II Danie :
Stek Filet mignon
Deser :
Creme brulee
Opera - deser Ludwika XVI
Całość menu w cenie 45,00
Serdecznie zapraszamy

IMPREZY FIRMOWE
Nasza Firma posiada bogate doświadczenie w organizowaniu wszelkich imprez firmowych, począwszy od szkoleń z obsługą gastronomiczną [...]
Nasza Firma posiada bogate doświadczenie w organizowaniu wszelkich imprez firmowych, począwszy od szkoleń z obsługą gastronomiczną i prezentacjami multimedialnymi do pełnych przepychu balów karnawałowych. Indywidualne podejście do specyfiki każdej Firmy pozwala na perfekcyjne dopasowanie naszej oferty. I tak kolacja wigilijna z kolędami i domowymi przysmakami pozwoli poczuc się pracownikom jak w rodzinnym gronie. Spotkanie integracyjne z wodzirejem, karaoke i występami pozwoli na bezstresowy kontakt współpracowników. Takich imprez było wiele, zapytaj kolegów z innych Firm gdzie się bawili najlepiej……. Wszelkie zlecenia Firmowe są realizowane ściśle z wytycznymi z zachowaniem pełnej poufności. Imprezy Firmowe organizujemy z wyłączeniem lokalu dla osób postronnych w formach rozliczeń i fakturowania dogodnym dla zleceniodawców.

WIGILIE FIRMOWE
Nasza Restauracja od przeszło 20 lat organizuje Wigilie firmowe zarówno w naszym lokalu jak i Państwa Firmie. Dysponujemy [...]
Nasza Restauracja od przeszło 20 lat organizuje Wigilie firmowe zarówno w naszym lokalu jak i Państwa Firmie. Dysponujemy wiedzą i możliwościami aby sprostać Państwa wymaganiom. Nasza oferta menu jest w całości dopasowywana do Państwa gustów i możliwości finansowych.
Przykładowe dania:
Karp w galarecie
Karp soute
Szczupak faszerowany
Pierogi - z kapustą i grzybami, ruskie, z makiem
Uszka
Sałatki wszystkie rodzaje
Barszcz z pasztecikami lub krokietami
i wiele innych
Sedecznie zapraszamy
_36066b.jpg)
MENU KOMUNIJNE 2019
ZESTAW I serwowany ZUPA ( 1 do wyboru) - Rosół po królewsku z [...]
ZESTAW I serwowany
ZUPA ( 1 do wyboru)
- Rosół po królewsku z lanymi kluseczkami
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
Danie główne (1 do wyboru):
- Sznycel w chrupiącej panierce
- Pierś nadziewana mozarellą
- Cordon Bleu
Dodatki ( 1 do wyboru):
- Młode ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
- Ziemniaki opiekane z ziołami
- Talarki ziemniaczane
Warzywa ( 1 do wyboru)
- Zestaw surówek
- Warzywa gotowane
Deser:
- Lody z owocami i bitą śmietaną
Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą bez ograniczeń
CENA ZESTAWU 80,00
ZESTAW II serwowany
ZUPA (1 do wyboru)
- Rosół królewski z lanymi kluseczkami
- Krem pomidorowy ze świeżą bazylią i pesto
DANIA GŁÓWNE ( 1 do wyboru)
- Pierś w soie z zielonego pieprzu
- Sakiewki drobiowe ze szpinakiem i serkiem Feta
- Karczek wieprzowy w sosie myśliwskim
Dodatki (1 do wyboru)
- Młode ziemniaczki z wody z masłem i koperkiem
- Kluseczki śląskie
- Kasza bulgur
- Ziemniaki opiekane z ziołami
Warzywa ( 1 do wyboru)
- Zestaw surówek
- Warzywa gotowane
DESER ( 1 do wyboru)
- Lody z owocami i bitą śmietaną
- Szarlotka z bitą śmietaną i lodami
Kawa, herbata, woda z cytryną i mięta bez ograniczeń
CENA ZESTAWU 95,00
ZESTAW III
Przystawka
- Rożek z łososia na mixie sałat z octem basamicznym
ZUPA ( 1 do wyboru)
- Bogracz węgierski z kluseczkami ciepanymi
- Krem z białych warzyw z oliwą truflową
DANIE GŁÓWNE - SERWOWANE NA PÓŁMISKACH ( 2 do wyboru)
- Poledwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Grillowany łosoś
- Pieczona pierś z kaczki w sosie żurawinowym
- Zraz wołowy
Dodatki ( 2 do wyboru)
- Młode ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
- Ryż z warzywami
- Kluski śląskie
- Kasza bulgur
Warzywa (1 do wyboru)
- Zestaw surówek
- Warzywa gotowany
DESER
- Lody z owocami i bitą śmietaną
- Szarlotka z bitą śmietaną i lodami
- Naleśniki z bananami i nutellą w migdałach z syropem klonowym
Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą bez ograniczeń
CENA ZESTAWU 105,00 przy opcji dań na półmiskach doliczamy 10% zestawu
Zestaw dziecięcy od 2 do 10 lat
Zupa
- Rosół z kluseczkami
II Danie ( 1 do wyboru)
- Nugettsy, steak house ( ziemniaczki) , marchew z mandarynką
- Naleśniki z serem , musem truskawkowym i śmietaną
Deser
- Puchar lodowy
Cena zestawu dziecięcego 45,00
Do zestawu proponujemy półmiski zimnych przekąsek ( 5 do wyboru) 200g/ osoba - 30,00 zł
- Tatar wołowy
- Galantyna z kurczaka
- Schab z morelą
- Pasztet z kaczki
- Roladki z szynki z nadzieniem Almette
- Śledzik po japońsku z jajeczkiem
- Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem i warzywami
- Babeczki nadziewane pastą z łososia / sałatka Andromeda
Dodatkowo sałatki 1 do wyboru
- Tradycyjna
- Grecka z serkiem Feta i oliwkami
- Z grillowanym kurczakiem
Dodatkowe kolejne danie gorące
- Żurek w chlebku z jajkiem - 12,00
- Barszczyk z kołdunami - 10,00
- Barszczyk z pasztecikiem mięsnym lub pieczarkowym - 10,00
Dodatki
- Soki owocowe - 1l - 10,00
- Ciasta do wyboru poza deserem 10,00 / osoba - 180g
- Tort

Kulinarne podróże po Europie - Hiszpania
Kolejnym krajem który odwiedzimy w kulinarnych podróżach jest Hiszpania. Umiłowanie tego narodu do natury i gorący [...]
Kolejnym krajem który odwiedzimy w kulinarnych podróżach jest Hiszpania. Umiłowanie tego narodu do natury i gorący temperament będziecie mogili poznać degustując potrawy przygotowane przez naszego Szefa kuchni Magdalenę Perszke.
Menu przygotowane na ten wyjątkowy weekend bedzie serwowane w sobotę 10.02 i niedzielę 11.02 w godzinach 12.00 do 17.00
Menu:
1. Kaszanka z kozim serem i cebulą karmelizowaną
2. Zupa Marmitako
3. Corzo asada con pure de membrillo ( wołowina z musem z pigwy)
4. Fidena Marinera ( paella z owocami morza)
5. Lody z szafranem
6. Migdały w cukrze z Flow
Całość przygotowanego menu to tylko 45,00
Serdecznie zapraszamy do wspólnej podróży.
_4cc3df.jpg)
Niedzielne spotkania kulinarne
Restauracja FETA chcąc podwyższyć jakość swoich usług zaprosiła do współpracy uczestniczkę programu TOP CHEF ! W [...]
Restauracja FETA chcąc podwyższyć jakość swoich usług zaprosiła do współpracy uczestniczkę programu TOP CHEF !
W związku z powyższym chcielibyśmy serdecznie zaprosić państwa na wyjątkową niedzielę 3.12.2017 r.
Szef kuchni przygotował specjalną propozycję:
1. Carpacio z kaczki z tapenadą oliwkową oraz rukolą balsamiczną
2. Krem z gruszki i pietruszki z chipsem z selera i z oliwą truflową
3. Comber jagnięcy z puree ziemniaczanym polentą paprykową i jarmużem
4. Fondant czekoladowy z pianą cappuccino
Powyższy zestaw bedzie serwowany od godziny 16.00 do godziny 20.00 w ATRAKCYJNEJ CENIE 40zł !

STYPY
Proponujemy Państwu organizacje obiadów pożegnalnych. Do wyboru pięć zestawów dań z możliwością dowolnej [...]
Proponujemy Państwu organizacje obiadów pożegnalnych. Do wyboru pięć zestawów dań z możliwością dowolnej konfiguracji. Do każdego zestawu napoje, kawa, herbata( bez ograniczeń) i ciasto z własnego wypieku. Kwiaty i świece to wszystko składa się na godny obiad pożegnalny najbliższej osoby. Realizujemy indywidualne preferencje dotyczące bardziej rozwiniętego menu. Podstawowy obiad pożegnalny to koszt tylko 27,00 zł/osobę.

PRZYJĘCIA WESELNE
Ten wyjątkowy, pierwszy dzień na nowej drodze życia proponujemy w sprawie wesela jak i całej oprawy oddac w nasze doświadczone [...]
Ten wyjątkowy, pierwszy dzień na nowej drodze życia proponujemy w sprawie wesela jak i całej oprawy oddac w nasze doświadczone ręce. Przez 18 lat z naszych usług skorzystało kilkadziesiąt zadowolonych i …. Szczęśliwych par których jedynym zadaniem w tym dniu jest bycie szczęśliwym. Menu dostosowane do indywidualnych wymagań jak i możliwości finansowych jest osobiście przygotowywane i dopilnowane przez naszego Szefa kuchni. Samochód, kamerzysta, filmowiec, kapela czy Dj to nie musi być Twoim zmartwieniem, jesteśmy w stanie zorganizować dla Młodej Pary wszystko by odciążyć i zredukowac koszty. Współpraca z cukiernikami pozwoli zrealizować nawet najbardziej szalony pomysł na weselny tort. Jedynym ograniczeniem jest Państwa fantazja i liczba miejsc w naszym lokalu tj.120. Serdecznie zapraszamy im szybciej zaczniemy rozmowy tym większa gwarancja by wszystko było zapięte na ostatni guzik.