
CATERING WIGILIJNY 2020
Wigilia i święta Bożego narodzenia to wyjątkowy czas który powinniśmy spędzać z najbliższymi. Mając na względzie [...]
Wigilia i święta Bożego narodzenia to wyjątkowy czas który powinniśmy spędzać z najbliższymi. Mając na względzie zdrowie naszych klientów jak i czas który musielibyście spędzić przy przygotowywaniu potraw świątecznych chcemy Państwa wyręczyć proponując menu wigilijne i świąteczne. Wszystkie potwary są wykonywane przez Nasz personel bez wykorzystania jakiejkolwiek chemii i konserwantów. Są to potrawy iście domowego wyrobu więc stół świąteczny będzie wyglądał jak u "mamy".
Zamówienia możecie Państwo składać do 20.12 a odbiór do uzgodnienia indywidualnie.
Serdecznie zapraszamy.
Menu Wigilijne
( catering)
Zupy
Zupa rybna 350ml 10,00
Barszczyk czysty 1L 15,00
Flaczki 350ml 15,00
Dania Rybne
Sandacz w śmietanie 100g 19,00
Rolada szpinakowa z łososiem 100g 10,00
Karp w galarecie 150g 9,00
Karpo po żydowsku 150g 10,00
Ryba po grecku 100/100g 15,00
Ryba w occie 100g 8,00
Śledź pod pierzynką 100g 10,00
Śledź w oleju 100g 7,00
Śledź w pomidorach 100g 7,00
Pierogi
Pierogi z kapustą i grzybami 1kg (ok25szt) 30,00
Pierogi ruskie 1kg (ok 25szt) 26,00
Uszka 1kg 44,00
Paszteciki z pieczarkami szt 3,50
Sałatki
Sałatka śledziowa 1kg 35,00
Sałatka jarzynowa 1kg 35,00
Sałatka grecka 1kg 30,00
Ciasta
Makowiec szt 40,00
Sernik 1kg 35,00
babka gotowana szt 25,00
Menu świąteczne
na gorąco
Polędwiczki w sosie kurkowym 100/100g 16,00
Karkówka w sosie myśliwskim 100/100g 15,00
Udko faszerowane szt 10,00
Kotlet de'vollaile szt 12,00
Roladki hawajskie ( pierś,szynka ananas,ser) szt 12,00
na zimno
Schab ze śliwką 1kg 45,00
Karkówka pieczona 1kg 45,00
Rolada mięsna 1kg 45,00
Pasztet drobiowy z żurawiną 1kg 30,00
_36066b.jpg)
MENU KOMUNIJNE 2020
ZESTAW I serwowany ZUPA ( 1 do wyboru) - Rosół po królewsku z [...]
ZESTAW I serwowany
ZUPA ( 1 do wyboru)
- Rosół po królewsku z makaronem
- Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
Danie główne (1 do wyboru):
- Sznycel w chrupiącej panierce
- Pierś nadziewana mozarellą
- Cordon Bleu
Dodatki ( 1 do wyboru):
- Młode ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
- Ziemniaki opiekane z ziołami
- Talarki ziemniaczane
Warzywa ( 1 do wyboru)
- Zestaw surówek
- Warzywa gotowane
Deser:
- Lody z owocami i bitą śmietaną
Kawa, herbata, z dodatkami bez ograniczeń
CENA ZESTAWU 85,00
ZESTAW II serwowany
ZUPA (1 do wyboru)
- Rosół królewski z makaronem lub lanymi kluseczkami
- Krem pomidorowy ze świeżą bazylią i pesto
DANIA GŁÓWNE ( 1 do wyboru)
- Pierś w soie z zielonego pieprzu
- Sakiewki drobiowe ze szpinakiem i serkiem Feta
- Karczek wieprzowy w sosie myśliwskim
Dodatki (1 do wyboru)
- Młode ziemniaczki z wody z masłem i koperkiem
- Kluseczki śląskie
- Kasza bulgur
- Ziemniaki opiekane z ziołami
Warzywa ( 1 do wyboru)
- Zestaw surówek
- Warzywa gotowane
DESER ( 1 do wyboru)
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
- Szarlotka z bitą śmietaną i lodami
Kawa, herbata, z dodatkami bez ograniczeń
CENA ZESTAWU 95,00
ZESTAW III
Przystawka
- Rolada ze szpinaku z łososiem i sos chrzanowy
lub
- Galantyna z kurczaka w galarecie
ZUPA ( 1 do wyboru)
- Bogracz węgierski z kluseczkami ciepanymi
- Rosół z kołdunami
DANIE GŁÓWNE - SERWOWANE NA PÓŁMISKACH ( 2 do wyboru)
- Poledwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
- Grillowany łosoś
- Pieczona pierś z kaczki w sosie żurawinowym
- Zraz wołowy
Dodatki ( 2 do wyboru)
- Młode ziemniaki z wody z masłem i koperkiem
- Ryż z warzywami
- Kluski śląskie
- Kasza bulgur
Warzywa (1 do wyboru)
- Zestaw surówek
- Warzywa gotowany
DESER
- Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
- Szarlotka z bitą śmietaną i lodami
- Naleśniki z bananami i nutellą w migdałach z syropem klonowym
Kawa, herbata, woda z cytryną i miętą bez ograniczeń
CENA ZESTAWU 105,00 przy opcji dań na półmiskach doliczamy 10% zestawu
Zestaw dziecięcy od 2 do 10 lat
Zupa
- Rosół z kluseczkami lub makaronem
II Danie ( 1 do wyboru)
- Nugettsy, steak house ( ziemniaczki) , marchew z mandarynką
- Naleśniki z serem , musem truskawkowym i śmietaną
Deser
- Puchar lodowy
Cena zestawu dziecięcego 55,00
Do zestawu proponujemy półmiski zimnych przekąsek
- Tatar wołowy z dodatkami - 15,00
- Galantyna z kurczaka - 11,00
- Pasztet z kaczki z rodzynkami - 12,00
- Roladki z szynki z nadzieniem Almette - 10,00
- Sakiewki z ciasta francuskiego z kurczakiem i warzywami - 11,00
- Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem lub pieczarkami lub mięsem - 15,00
- Babeczki nadziewane pastą z łososia / sałatka Andromeda - 10,00
Sałatki do wyboru - 12,00
- Tradycyjna
- Grecka z serkiem Feta i oliwkami
- Z grillowanym kurczakiem
Dodatkowe kolejne danie gorące
- Żurek w chlebku z jajkiem - 12,00
- Barszczyk z kołdunami - 12,00
- Barszczyk z pasztecikiem mięsnym lub pieczarkowym - 10,00
Dodatki
- Soki owocowe - 1l - 10,00
- Ciasta do wyboru poza deserem
- Tort

Kulinarne podróże po Europie - Hiszpania
Kolejnym krajem który odwiedzimy w kulinarnych podróżach jest Hiszpania. Umiłowanie tego narodu do natury i gorący [...]
Kolejnym krajem który odwiedzimy w kulinarnych podróżach jest Hiszpania. Umiłowanie tego narodu do natury i gorący temperament będziecie mogili poznać degustując potrawy przygotowane przez naszego Szefa kuchni Magdalenę Perszke.
Menu przygotowane na ten wyjątkowy weekend bedzie serwowane w sobotę 10.02 i niedzielę 11.02 w godzinach 12.00 do 17.00
Menu:
1. Kaszanka z kozim serem i cebulą karmelizowaną
2. Zupa Marmitako
3. Corzo asada con pure de membrillo ( wołowina z musem z pigwy)
4. Fidena Marinera ( paella z owocami morza)
5. Lody z szafranem
6. Migdały w cukrze z Flow
Całość przygotowanego menu to tylko 45,00
Serdecznie zapraszamy do wspólnej podróży.
_4cc3df.jpg)
Niedzielne spotkania kulinarne
Restauracja FETA chcąc podwyższyć jakość swoich usług zaprosiła do współpracy uczestniczkę programu TOP CHEF ! W [...]
Restauracja FETA chcąc podwyższyć jakość swoich usług zaprosiła do współpracy uczestniczkę programu TOP CHEF !
W związku z powyższym chcielibyśmy serdecznie zaprosić państwa na wyjątkową niedzielę 3.12.2017 r.
Szef kuchni przygotował specjalną propozycję:
1. Carpacio z kaczki z tapenadą oliwkową oraz rukolą balsamiczną
2. Krem z gruszki i pietruszki z chipsem z selera i z oliwą truflową
3. Comber jagnięcy z puree ziemniaczanym polentą paprykową i jarmużem
4. Fondant czekoladowy z pianą cappuccino
Powyższy zestaw bedzie serwowany od godziny 16.00 do godziny 20.00 w ATRAKCYJNEJ CENIE 40zł !

IMPREZY FIRMOWE
Nasza Firma posiada bogate doświadczenie w organizowaniu wszelkich imprez firmowych, począwszy od szkoleń z obsługą gastronomiczną [...]
Nasza Firma posiada bogate doświadczenie w organizowaniu wszelkich imprez firmowych, począwszy od szkoleń z obsługą gastronomiczną i prezentacjami multimedialnymi do pełnych przepychu balów karnawałowych. Indywidualne podejście do specyfiki każdej Firmy pozwala na perfekcyjne dopasowanie naszej oferty. I tak kolacja wigilijna z kolędami i domowymi przysmakami pozwoli poczuc się pracownikom jak w rodzinnym gronie. Spotkanie integracyjne z wodzirejem, karaoke i występami pozwoli na bezstresowy kontakt współpracowników. Takich imprez było wiele, zapytaj kolegów z innych Firm gdzie się bawili najlepiej……. Wszelkie zlecenia Firmowe są realizowane ściśle z wytycznymi z zachowaniem pełnej poufności. Imprezy Firmowe organizujemy z wyłączeniem lokalu dla osób postronnych w formach rozliczeń i fakturowania dogodnym dla zleceniodawców.

WIGILIE FIRMOWE
Nasza Restauracja od przeszło 20 lat organizuje Wigilie firmowe zarówno w naszym lokalu jak i Państwa Firmie. Dysponujemy [...]
Nasza Restauracja od przeszło 20 lat organizuje Wigilie firmowe zarówno w naszym lokalu jak i Państwa Firmie. Dysponujemy wiedzą i możliwościami aby sprostać Państwa wymaganiom. Nasza oferta menu jest w całości dopasowywana do Państwa gustów i możliwości finansowych.
Przykładowe dania:
Karp w galarecie
Karp soute
Szczupak faszerowany
Pierogi - z kapustą i grzybami, ruskie, z makiem
Uszka
Sałatki wszystkie rodzaje
Barszcz z pasztecikami lub krokietami
i wiele innych
Sedecznie zapraszamy

KOMUNIE
Tradycyjnie jak co roku w naszym lokalu organizujemy wyjątkowe przyjęcia komunijne. Jak na powagę uroczystości przystało sala i [...]
Tradycyjnie jak co roku w naszym lokalu organizujemy wyjątkowe przyjęcia komunijne. Jak na powagę uroczystości przystało sala i stoły mają niecodzienny wygląd i dekorację ale wszystko w dziecięcej atmosferze by nasze pociechy czuły się komfortowo. Potrawy specjalnie wyselekcjonowane przez naszego Szefa kuchni zaspokoją Państwa gusta a w tym czasie na życzenie Animatorzy zorganizują zabawę dla dzieci. Przy rezerwacji uroczystości dostaną Państwo do wyboru kilka proponowanych przez nas zestawów . Zestawy już od 60,00 złotych od osoby. Serdecznie zapraszamy liczba miejsc ograniczona.
Zestawy komunijne w oddzielnej zakładce.

Kulinarne podróże po Europie - Portugalia
W ten weekend tj 24 i 25 lutego Szef Kuchni Magdalena Perszke zabierze Państwa na podróż bardzo niedaleko naszej poprzedniej [...]
W ten weekend tj 24 i 25 lutego Szef Kuchni Magdalena Perszke zabierze Państwa na podróż bardzo niedaleko naszej poprzedniej kulinarnej wizyty. Jej celem stała się piękna i tajemnicza Portugalia. Podstawą tradycyjnych dań portugalskich są owoce morza i wołowina. Serdecznie zapraszamy do degustacji portugalskiego menu naszego Szefa Kuchni.
Menu:
Przystawka - Alheira
Zupa - Cordo Verde
Danie głowne I - Feijoada
Danie główne II - Carura
Desery - Natas do Céu oraz Sombremesa
Prezentowane kompletne menu na jedną osobę to tylko 45,00
Zapraszamy w sobotę i niedzielę od 12.00 do 18.00

Kulinarne podróże po Europie - Francja
Już w najbliższy weekend zapraszamy Państwa na pierwszą odsłonę cyklu Kulinarnych podróży po smakach Europy. W [...]
Już w najbliższy weekend zapraszamy Państwa na pierwszą odsłonę cyklu Kulinarnych podróży po smakach Europy.
W pierwszej kolejności odwiedziliśmy Francję.
W sobotę 27.01 i niedzielę 28.01 od godziny 12,00 do 17,00 zaprasza Szef kuchni Magdalena Perszke na degustację dań francuskich.
Proponujemy Państwu:
Przystawka:
Carpaccio z polądwicy z tapenadą z oliwek i kumkwatem marynowanym
Zupa:
Zupa cebulowa z chipsem z parmezanu i grzanką
I Danie :
Mule w białym winie
II Danie :
Stek Filet mignon
Deser :
Creme brulee
Opera - deser Ludwika XVI
Całość menu w cenie 45,00
Serdecznie zapraszamy

STYPY
Proponujemy Państwu organizacje obiadów pożegnalnych. Do wyboru pięć zestawów dań z możliwością dowolnej konfiguracji. Do [...]
Proponujemy Państwu organizacje obiadów pożegnalnych. Do wyboru pięć zestawów dań z możliwością dowolnej konfiguracji. Do każdego zestawu napoje, kawa, herbata( bez ograniczeń) i ciasto z własnego wypieku. Kwiaty i świece to wszystko składa się na godny obiad pożegnalny najbliższej osoby. Realizujemy indywidualne preferencje dotyczące bardziej rozwiniętego menu. Podstawowy obiad pożegnalny to koszt tylko 29,00 zł/osobę.

PRZYJĘCIA WESELNE
Ten wyjątkowy, pierwszy dzień na nowej drodze życia proponujemy w sprawie wesela jak i całej oprawy oddac w nasze doświadczone [...]
Ten wyjątkowy, pierwszy dzień na nowej drodze życia proponujemy w sprawie wesela jak i całej oprawy oddac w nasze doświadczone ręce. Przez 18 lat z naszych usług skorzystało kilkadziesiąt zadowolonych i …. Szczęśliwych par których jedynym zadaniem w tym dniu jest bycie szczęśliwym. Menu dostosowane do indywidualnych wymagań jak i możliwości finansowych jest osobiście przygotowywane i dopilnowane przez naszego Szefa kuchni. Samochód, kamerzysta, filmowiec, kapela czy Dj to nie musi być Twoim zmartwieniem, jesteśmy w stanie zorganizować dla Młodej Pary wszystko by odciążyć i zredukowac koszty. Współpraca z cukiernikami pozwoli zrealizować nawet najbardziej szalony pomysł na weselny tort. Jedynym ograniczeniem jest Państwa fantazja i liczba miejsc w naszym lokalu tj.120. Serdecznie zapraszamy im szybciej zaczniemy rozmowy tym większa gwarancja by wszystko było zapięte na ostatni guzik.