MENU KOMUNIJNE 2018

ZESTAW I

ZUPA -  Barszcz z kołdunami

           -  Solianka

Danie główne serwowane na półmiskach:

                              Kaczka w sosie żurawinowym

                              Pierś z kurczaka w chrupiącej panierce

                              Schab faszerowany śliwką

                              Udko z kuraczaka faszerowane kaszotto

           - Młode ziemniaki z koperkiem

           - Risotto z grzybami

           - Puree ziemniaczane

                      - Zestaw surówek

                      - Młode szparagi i kolorowy kalafior na maśle

                      - Kalafior pod pierzynką

 

ZESTAW DLA DZIECI DO 8 LAT

                         - Chruściki drobiowe w chrupiącej panierce

                           Frytki

                           Marchew z jabłkiem

DESER

                        - Tarta cytrynowa

                        - Beza z owocami

                        - Brownie

NAPOJE

                       - Kawa z mleczkiem w/g konsumpcji

                       - Herbata z cytryną w/g konsumpcji

                       - Woda niegazowana z cytryną i świeżą miętą w dzbankach 300ml/os

                       - Soki w dzbankach 300 ml/os

CENA ZESTAWU 75,00 ZŁ OSOBA DOROSŁA i 45,00 ZŁ DZIECI DO 8 LAT

 

ZESTAW II

ZUPA 

               - Rosół domowy z kołdunami

               - Krem z buraka i bryndzy

DANIA GŁÓWNE - SERWOWANE NA PÓŁMISKACH

                       - Rolada z indyka faszerowana szpinakiem

                       - Kotlet schabowy

                       - Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami

                       - Grillowana pierś z kaczki

                                                - Młode ziemniaczki z koperkiem

                                                - Gratine

                                                - Puree ziemniaczane

                       - Zestaw surówek

                       - Maślana marchewka i brokuł

                       - Mizeria

ZESTAW DLA DZIECI DO 8 LAT

                         - Chruściki drobiowe w chrupiącej panierce

                           Frytki

                           Marchew z jabłkiem

DESER

                        - Tartinki owocowe

                        - Beza z mascarpone

                        - Milfey

NAPOJE

                       - Kawa z mleczkiem w/g konsumpcji

                       - Herbata z cytryną w/g konsumpcji

                       - Woda niegazowana z cytryną i świeżą miętą w dzbankach 300ml/os

                       - Soki w dzbankach 300 ml/os

CENA ZESTAWU 85,00 ZŁ OSOBA DOROSŁA i 45,00 ZŁ DZIECI DO 8 LAT

 

ZESTAW III

ZUPA

              - Rosół domowy z makaronem

              - Krem z białych warzyw z oliwą truflową

 

DANIE GŁÓWNE - SERWOWANE NA PÓŁMISKACH

                    - Rolada wołowa z nadzieniem warzywnym i boczkiem

                    - Polędwiczka wieprzowa zawijana w boczku

                    - Indyk w panierce

                    - Kotlet de'vollaile

                                     - Młode ziemniaki z koperkiem

                                     - Ziemniaki opiekane z rozmarynem

                                     - Kluski śląskie

                     - Zestaw surówek

                     - Młode warzywa na maśle z płatkami migdałowymi

                     - Modra kapusta

ZESTAW DLA DZIECI DO 8 LAT

                           Chruściki drobiowe w chrupiącej panierce

                           Frytki

                           Marchew z jabłkiem

DESER

                        - Sernik wiedeński

                        - Szarlotka 

                        - Brownie

NAPOJE

                       - Kawa z mleczkiem w/g konsumpcji

                       - Herbata z cytryną w/g konsumpcji

                       - Woda niegazowana z cytryną i świeżą miętą w dzbankach 300ml/os

                       - Soki w dzbankach 300 ml/os

CENA ZESTAWU 95,00 ZŁ OSOBA DOROSŁA i 50,00 ZŁ DZIECI DO 8 LAT